Jelszókezelő

Elfelejtett jelszó vagy zárolt fiók feloldása

1. lépés

Ezt a szolgáltatást akkor használja, ha jelszavát elfelejtette, vagy zárolt fiók miatt nem tud belépni, és az egyetemi jogviszonya még fennáll.

A szolgáltatás csak hivatalos vagy regisztrált mobilszám birtokában használható. Ha nincs regisztrált mobilszáma, vagy megváltozott, keresse a Tanulmányi osztályt (hallgatók) vagy az Informatikai Ügyfélszolgálatot (dolgozók). Az ügyintéző fog küldeni egy egyeztetett egyéb módon egy jelszócserére jogosító kódot, annak birtokában ugyanitt folytathatja a műveletet.

Adja meg utolsó ismert jelszavát! Ha nem emlékszik rá, hagyja üresen. Amennyiben a jelszava érvényes, valószínűleg csak a fiókja zárolt.
Adja meg hivatalos vagy regisztrált mobilszámát! Nemzetközi számformátumot használjon, mely + jellel kezdődik! A további tagolás tetszőleges, csak a számjegyeket vesszük figyelembe. Erre a számra fogjuk kiküldeni a művelet befejezéséhez szükséges tokent (ellenőrző kódot). Ha nincs érvényes mobilszáma, és egy ügyintézőtől már kapott kódot, akkor hagyja üresen! Figyelem: A Neptunban regisztrált új telefonszámok csak másnaptól használhatók
Nincs mobilszámom, de más úton már kaptam tokent.
Írja be a képen látható kódot! Ha nem tudja elolvasni, kattintson az ábrára új kódért.
Mégse